Meta s’ha hagut d’adaptar a les lleis de la UE

16 d'agost de 2023 esolvo

 

La Unió Europea ha centrat l’atenció en Meta: Instagram i Facebook ara oferiran les històries i Reels en ordre cronològic. La naturalesa global de les xarxes socials implica que han de complir amb les diverses regulacions establertes per diferents organismes arreu del món per operar als diferents països.

En conseqüència, Meta ha anunciat la seva conformitat amb la Llei Europea de Serveis Digitals (DSA per les seves sigles en anglès) a les seves plataformes Instagram i Facebook.

En aquesta ocasió, l’empresa fundada per Mark Zuckerberg s’ha vist obligada a reorganitzar les històries i els Reels de les seves plataformes, com Facebook i Instagram, en ordre cronològic per ajustar-se a les normatives de la Unió Europea.

Les històries i reels a instagram i facebook

Fins ara, Meta posicionava els seus Reels i històries utilitzant els algoritmes d’Instagram i Facebook, la qual cosa sovint portava al fet que es mostraren Reels relacionats amb les cerques més recents d’un usuari. Aquesta pràctica canviarà a causa de la intervenció d’Europa, que ha instat a Meta a complir amb la Llei Europea de Serveis Digitals.

Com a resultat, els usuaris europeus de plataformes com Instagram i Facebook ja no podran visualitzar contingut organitzat segons els algoritmes de recomanació de Meta.

Nick Clegg, president d’afers globals de Meta, explica: “Per exemple, a Facebook i Instagram, els usuaris podran optar per veure històries i Reels únicament de les persones que segueixen, organitzats en ordre cronològic, des del més recent fins al més antic. També podran veure els resultats de la cerca basats exclusivament en les paraules que ingressin, en lloc de personalitzar-los segons les seves activitats prèvies i interessos personals“.

Aquest canvi no només afectarà els usuaris, que ja no veuran vídeos ajustats a les seves preferències i cerques, sinó que també influirà en les companyies tecnològiques que gestionen el contingut de les seves plataformes.

Altres canvis a Meta

El nou ordre cronològic en què es presentaran les històries i Reels a Instagram no és l’única modificació implementada per #Meta a Europa, ja que hi ha altres novetats.

El president d’afers globals de Meta ha comunicat que l’empresa; ha llançat una biblioteca d’anuncis ampliada amb la finalitat de proporcionar més transparència en la publicitat mostrada a les seves plataformes. A més, l’empresa ofereix més informació als usuaris sobre els seus algoritmes de recomanació.

Una altra novetat és la introducció de noves restriccions en la forma en què els anunciants poden dirigir-se als adolescents. Així mateix, l’empresa, està treballant per simplificar el procés de denúncia de contingut il·legal a les seves plataformes, amb l’objectiu de proporcionar als usuaris europeus més detalls sobre les decisions de moderació.

, , , , , , , , , , , , , ,
Dibuixem
Solucions
Treballem junts per aconseguir resultats significatius i amb valor afegit

Esolvo Comunica

Agència de Comunicació a Girona
C/ Del Mas Pons, 5
Montfullà (Girona)
872 000 926